onsdag 22 mars 2023

Oj, vad tiden går!

Julen varar inte till påska, men nyss var det jul och nu är det snart påsk. 

I helgen har jag varit farmor. Så roligt Alice att du vill sova över och förgylla tillvaron!





Resa till Prag före helgen är inte heller fy skam, även om våren inte heller kommit dit samt att det var ett kort besök och via jobbet. 



En promenad upp till Pragborgen med utsikt över stan och sen en vy från den kända Karlsbron.



Även turistattraktionen den astronomiska klockan blir fotograferad. 



Prag är en trevlig stad, men för att uppleva mer av den får det vid en eventuell nästa gång bli en semestertripp. Behövs mer tid för att utforska. 



Jag ser ut att ha roligt trots snöslasket!



God mat och många vackra bakverk njuter vi av.





Är lite stolt över att jag faktiskt lyckats kvällspromenera broarna runt nästan varje dag, vilket resulterat i minst 10000 steg per dag. Givetvis är promenaderna mer behagliga i fint väder än i snöoväder. Det tycker både jag och de fyrbenta kompisarna. Vädret kan ibland innebära att de hellre stannar hemma.



Att promenera till Marcus i Bergsbyn och hoppas på att få en kopp kaffe är också ett sätt att samla steg. När han inte är hemma, som just denna gång, blir det inget kaffe men ett foto på hans fina renoverade husfasad. 



Att fira februaritjejerna Thilde 17 och Alice 12, när de är hos sin pappa, är en mysig tradition. Denna gång är det födelsedagsflickorna själva och brorsan som storbakat med hushållsassistenten som pappan ärvt av mormor Ebba. Resultatet blir både gott och snyggt!



Andra roliga och inspirerande februariaktiviteter har varit skoterdag med ”min” franska vän som denna vår bor här i Skellefteå när hennes familj kom på besök. 



Tacksamt att Marcus har skoter och ställer upp och skjutsar så att de alla fyra får testa den upplevelsen. Detta tillsammans med pulkåkning, grillade hamburgare och semlor skapar ett fint Skellefteåminne för dem.  Att till det också foga att de sin sista dag och kväll får se det berömda norrskenet samt renar gör lyckan total. 



Rolig och givande sånghelg i kyrkan med Urban och Carina Ringbäck har jag också hunnit med. 



Och middagar lite då och då och här och var är alltid trevligt! Det fortsätter vi med…

En sån kväll, med både många skratt och intressanta samtal, får vi i slutet av februari med vänner som av förklarliga skäl inte gästat oss på länge. Men nu kommer de med ett stort fång tulpaner.



Som jag slår fast i början så är det snart påsk….. och då kommer Sara hem. Längtar!!!


Inga kommentarer: