söndag 16 juli 2023

Gästvänliga vänner i Caen

Efter mycket trevliga dagar i Caen med fantastiskt gästvänliga vänner lämnar vi stan och åker längre västerut. Sista stoppet före avfärd blir frukost på ’La Mie Paulette’ med Noha och hennes familj. 



När vi första dagen kommer till Caen blir det till en liten bondgård. Benoît har hjälpt oss att leta en ledig camping i närheten av där han och hans fru bor. Inga lediga platser finns dock, men hans kompis har en ’camping à la ferme’ där vi får stå gratis. På gården finns också en trevlig liten lanthandel med självbetjäning, där betalning för köpta produkter läggs i ett litet skrin. 



På kvällen bjuder Benoît på välkomstgrillat i sin vackra trädgård. Och Noha har tagit med goda tilltugg till apéro. Så gott med zucchinigratäng till grillat lamm och grillade korvar! Och till dessert en paj med bär,’les casselles’, en korsning mellan krusbär och svarta vinbär. 





Rossi och Amico lär känna Bounty som är en tre månader gammal goldenvalp. De lär honom även att gå i koppel. Lelle passar också på att skapa hundrelation.



När det senare dyker upp en ledig ställplats inne i stan, nappar vi på den. Det ger också större närhet till Noha och hennes familj. De visar oss runt i stan, bjuder Benoît och oss på fika i sin trädgård, där de har en svenskinspirerad friggebod. Det enda som saknas är en skylt med ”Välkommen”, men den kommer. 







Till slut kommer alltid den sista kvällen och då träffas vi hela gänget hemma hos Noha och Sébastian. 

Lite smått och gott att starta med och sen tillagar Noha mycket goda ’galettes normandes’ med andouilles, camembert och äpplen. Till dessert en utsökt ’tarte aux pommes’. 



När det blir lite svalare är det skönt att få sova under filten i soffan.







Merci à tous för fantastiska dagar med er och i er stad, som vi inte hade besökt tidigare! Välkomna till Skellefteå allihop! Där ses vi nästa gång!


Inga kommentarer: