måndag 31 oktober 2022

Europaresa del 1

Att ha möjlighet att byta miljö, att få åka iväg till en annan verklighet är oerhört mycket värt! Tacksam att ha fått uppleva nya omgivningar, att få andra och andras perspektiv. 



Tidigt en morgon när det iväg till favoritlandet Frankrike, närmare bestämt till en nätverkskonferens i Toulouse. Inte miljövänligt att flyga en hel dag för en enda dags nätverksträff, men bra att då kunna kombinera med fler Europaaktiviteter och kontakter. 





Xarxa-nätverksträff med flera givande och trevliga möten med andra länders representanter samt som avslutning en mycket god femrättersmeny lagad av restaurangskolans elever. Det är en helt okej utdelning på dagens konferens, eller hur?





En ledig fredag med sightseeing, lunch och promenad i Toulouse är inte heller helt fel. Bara att få vara i den franska atmosfären räcker långt.







Att sen toppa det med besök i en liten by, Saint Martial de Nabirat, en och en halv timmes tågfärd norrut för att besöka J och V som hälsade på oss i Skeå i midsommar, ja vad kan bli bättre! Att hela helgen få prata franska och trivas i deras mysiga hus på landet. 





Härligt att bo i Dordogneregionen där flera medeltida byar och städer trängs med klippiga kullar och gröna dalgångar. J&V tar med mig på utflykt till närområdet, till några små byar som vi inte varit till vid tidigare besök i detta område.


Fortfarande så grönskande och vackert trots sen oktober. 




Efter fantastiska franska dagar är det så dags att ta tåget tillbaka till Toulouse för att åka vidare till Baskien i Erasmusprojektet. Men det får tilldelas ett eget inlägg inom kort…

Inga kommentarer: