lördag 29 juli 2023

Marburg - otippat mysigt!

För att hitta lämpligt stopp på vägen hemåt genom Tyskland letar jag slumpartat på kartan och hittar Marburg. En lyckat val! Mysig lite högt belägen stad som är värd ett mer fördjupat besök en annan gång. 



Ännu mer otippat är att vi hittar ’Restaurant Edlunds’ i en tysk stad. Svenska rätter och specialiteter. Meny på svenska med foton och talesätt från Sverige. 





Berättar förstås att vi kommer från Sverige och att mitt födelsenamn är Edlund. Servitrisen ropar glatt in kocken från Eskilstuna som pratar svenska. 



Vår amerikanske bordsgranne på jobbresa berättar att han återkommande äter köttbullar och lingonsylt här. Inga köttbullar för vår del utan istället fiskgryta och rökt lax. Och äkta marängsviss till efterrätt. 



Riktigt gott och riktigt trevlig kväll! Fullbokat inomhus så förmodligen lyckat med ett svenskt koncept. 





Vår ambition att snabbt ta oss upp till färjan får tji. Med ett snitt på knappt 50 km/h för 65 mil under två dagar tar det en bra stund. Flera gånger helt stopp i trafiken på autobahn. 



Så det blir ett nattstopp i Celle också, där vi var ifjol men nu på annan parkering eftersom det är fullbokad på ställplatsen.





Efter frukost inne i stan ger vi oss ut på vägarna igen med förhoppning om mera flyt i trafiken. 



Så kanske hinner vi hem innan jag börjar jobba på onsdag…

Inga kommentarer: