söndag 23 juli 2023

Kvar i Loiredalen

Ingen lång flytt, endast 38 km österut till Blois. En mycket fin stad! Vi har kört förbi här många gånger utan att stanna för att det varit svårt att hitta en bra plats för husbilen. Nu skulle det bli av, då jag hittat en ställplats ganska nära till. 



När jag kommer in i stan, känns det märkligt bekant. Förra gången 2019 visade Denis-Papin-trappan ovan en bild på Mona-Lisa, eftersom det då var 500 år sen Leonardo Da Vinci dog i Loiredalen. 

Det visar sig att vi alltså för fyra år sen var här och också stod på samma ställplats om nu. Denna gång blir den dock gratis, eftersom betalningsmaskinen inte fungerar. 

Den stora fördelen med bristande minne är att allt ständigt är nytt! ;-)







Stannar till utanför en liten lunchrestaurang, där värdinnan kommer ut och lovordar våra vackra hundar. (Smart drag av henne!) Där serveras den bästa franska restaurangmåltiden i år.




Efter att ha upptäckt Blois ännu en gång fortsätter vi till Troyes. En stad vi är mycket medvetna om att vi besökt flera gånger tidigare. Men den är väl värd ytterligare en repris!



Den tidigare campingen har gjorts om till fräsch ställplats för husbilar. 





Och flodbanken där hundarna kan springa finns kvar.









Rossi och Amico hakar bara på, oavsett vart husse och matte beger sig. Att sova gott på hundfilten är möjligt, oavsett var den läggs.



Så de följer nog med även till nästa anhalt på vägen mot Colmar…..

Inga kommentarer: