söndag 4 september 2022

En Skellefteåmånad och ett 40-årsfirande

Plötsligt har hela augusti passerat och det känns som att sommar och semester var så länge sen. Vad finns då att berätta om den månaden, förutom att jobbet dragit igång?

Trevliga möten med människor i olika sammanhang, t ex en fin kväll i stuga i Nyträsk. 








Elliott visar farmor ”sin” lekpark och testar alla aktiviteter i ett snabbt tempo.



Farmor testar sin nya elcykel och nyinköpta hjälm, också det i ett snabbt tempo. Många härliga cykelturer i skönt augustiväder!




Fransk god middag som, så passande för kvällen, ordnats av E&L. Roligt att få vara med och lära känna ett par som väljer att lämna Sverige för att flytta till Frankrike. Önskar dem ett stort lycka till och är förstås lite avundsjuk…





Några axplock från augusti och nu går vi in i en ny och förhoppningsvis vacker höstmånad. 

För fyrtio år sen, den 4 september, vigdes vi i Bjästa utanför Ö-vik. Min kompis Marita sjöng då på uppdrag denna sång:




I helgen har vi firat den 40-åriga bedriften. Då, 1982,  visste vi inte mycket om livet. Nu vet vi lite mer om hur dagar av glädje och dagar av sorg kan se ut och kännas, även om vi förskonats från riktigt sorgliga dagar. 


Bröllopsdagen firar vi i förskott med Creedence Tribute på Sara kulturhus. Ett gäng från Mariestad som hyllar sina idoler med låtar och anekdoter om bandets korta tid tillsammans och John Fogertys efterföljande solokarriär. En trevlig kväll!





Trerätters på La Cena igår blir också ett lyckat firande.

Carpaccio till förrätt.



Lammrostbiff med jordärtkockspuré till varmrätt. Rekommenderas. Mycket gott!



Bakad chokladpastej med hjortronkompott. Också god, men den hemlagade hjortrondesserten i Nyträsk var ännu godare. 



Och idag söndag, på den riktiga bröllopsdagen, firar vi med barnen. Dessa tre som är den allra största och bästa konsekvensen av dessa fyrtio år.  

Vad passar då bäst om inte den middagstradition som blivit Lindströms, d v s tacos. En rätt som vi samlats kring både när de alla bodde hemma och när de flyttat ut och familjen blivit större. Sara och Christian är på roadtrip nere i Europa, men finns med en stund på FaceTime.






I dagens gudstjänst råkar ”vår” sång vara med i programmet:




Tryggt att veta att det, i alla skeden och situationer i livet, får vara så. Att Guds frid och närhet består både i dagar av glädje och i dagar av sorg, oavsett vem/vilka vi är och vad som händer.

Grattis till oss! Bra jobbat!


Inga kommentarer: